دمپر هواساز

 دمپر هواساز

در دستگاه‌های هواساز اغلب دو دریچه هوا قرار دارد، یکی از آن‌ها مسئول تامین ورود هوای تازه از فضای بیرون است و دیگری در صورت عدم  full fresh بودن دستگاه، مسئول کنترل میزان هوای برگشتی از فضای تهویه شده است.

دمپر هواساز یک قطعه بسیار مهم در سیستم تهویه مطبوع است  که برای کنترل جریان هوا در داخل سیستم استفاده می‌شود که باعث کنترل فشار هوا در دستگاه تهویه مطبوع می‌گردد. این دمپر‌ها به صورت یک صفحه مستطیلی شکل با یک محور چرخش در وسط، طراحی شده است که به صورت دستی یا اتوماتیک با چرخش در محور خود جریان هوا را تنظیم می‌کند. دمپر هواساز از جنس فولاد، آلومینیوم  یا پلاستیک ساخته می‌شود. قابلیت نصب و تعویض آسان، قابلیت تنظیم دقیق جریان هوا و همچنین قابلیت کارکرد مداوم از ویژگی‌های مهم دریچه هواساز است.

دمپر هواساز به صورت یک دریچه باز و بسته عمل می‌کند که با تغییر موقعیت آن، جریان هوا را کنترل می‌کند. این دمپر‌ها به صورت پره‌های مخالف هم و از جنس آلومینیوم ساخته می‌شوند و با توجه به فریم خود که آن نیز از جنس آلومینیوم است روی هواساز نصب ‌می‌گردند، پس از تنظیم میزان هوای برگشتی و میزان هوای تازه ورودی، این دو در محفظه‌ای به نام میکسینگ باکس ترکیب می‌شوند. پس از مخلوط شدن، هوا از کویل‌های سرمایشی و گرمایشی یا رطوبت زن عبور می‌کند و باعث افزایش راندمان دستگاه و دمای هوای خروجی می‌گردد 

دمپر هواساز به طور کلی در سیستم های تهویه مطبوع، تهویه مکانیکی و گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد

در سیستم‌های تهویه مطبوع، این قطعه برای کنترل جریان هوا در داخل ساختمان و تنظیم دمای هوا استفاده می‌شود. در سیستم‌های تهویه مکانیکی، دمپر هواساز برای کنترل جریان هوا در داخل تجهیزات استفاده می‌شود. در سیستم‌های گرمایشی، این قطعه برای کنترل جریان هوای گرم در داخل سیستم استفاده می‌شود.

از دیگر مزایای دمپر هواساز، کنترل صدا، جلوگیری از نفوذ حشرات و گرد و غبار در سیستم، کنترل فشار هوا و کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی به دلیل کاهش جریان هوا می‌باشد

 دمپر هواساز اتوماتیک ( دمپر هواساز برقی )                                                                            

دمپر هواساز اتوماتیک یکی از انواع دمپر های هواساز است که برای کنترل جریان هوا در سیستم تهویه مطبوع به کار می رود، در این نوع دمپر هواساز، برای کنترل جریان هوا از سیستم های الکتریکی استفاده می شود. این سیستم ها شامل مدارات الکتریکی است که با کمک آن ها جریان هوا را در سیستم تهویه مطبوع کنترل می کنند.

استفاده از دمپر اتوماتیک در سیستم تهویه مطبوع، به دلیل دقت بالا و عملکرد بهتر آن، توصیه می شود. همچنین، این نوع دمپر هواساز به دلیل کاهش مصرف انرژی و هزینه های نگهداری و تعمیرات کمتر آن، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

 

بخش های تشکیلاتی دمپر هواساز                                                                                     

بدنه: بخش اصلی دمپر هواساز است که از جنس فولاد یا آلومینیوم ساخته می شود.

پروانه: قسمتی از دمپر هواساز است که با چرخش آن ، جریان هوا کنترل می شود. پروانه دمپر هواساز ممکن است به صورت دستی یا اتوماتیک باشد.

محور: قطعه ای است که پروانه را در بدنه دمپر هواساز نگه  می دارد و به آن اجازه می دهد که در آن بچرخد.

میله : قطعه ای است که برای حرکت پروانه به کار می رود و از جنس فولاد یا آلومینیوم ساخته می شود.

موتور: در دمپر هواساز اتوماتیک، موتور به پروانه قدرت می دهد تا  در جهت مورد نظر حرکت کند.

میله  کنترل : قطعه ای است که در دمپر هواساز دستی به کار می رود و به کاربر اجازه می دهد که جریان هوا را تنظیم کند.

قطعات الکترونیکی : در دمپر های هواساز اتوماتیک ، قطعات الکترونیکی شامل مدارات الکتریکی و سنسورها برای کنترل پروانه و جریان هوا استفاده می شود.

اقلام مصرفی برای ساخت دمپر هواساز                                                                                  

دمپر های هواساز به طور کلی به دو نوع دمپر هواساز آپوزیت و دمپر هواساز وزنی تقسیم می گردد که هر دوی آنها دارای پروفیل و اقلام مصرفی مشابه با طراحی و ساخت متفاوت  می باشد.

برای کنترل جریان هوا و کاهش صدا و لرزش در سیستم‌های تهویه مطبوع و صنعتی استفاده می‌شوند.

دمپر هواساز آپوزیت، یک نوع دمپر هواساز با کاربری بالاتر است. در این نوع دمپر، دو پروفیل آلومینیومی در برابر یکدیگر قرار گرفته‌اند و هنگامی که جریان هوا به دمپر وارد می‌شود، پروفیل‌ها به یکدیگر نزدیک شده و جریان هوا را کنترل می‌کنند. دمپر هواساز آپوزیت به دلیل طراحی خاص خود، امکان کنترل دقیق‌تر جریان هوا و کاهش صدا و لرزش را فراهم می‌کند.

دمپر هواساز وزنی، یک نوع دمپر هواساز ساده‌تر است. در این نوع دمپر، یک پروفیل آلومینیومی با وزن خاص در برابر جریان هوا قرار گرفته است و با تغییر وزن پروفیل، جریان هوا کنترل می‌شود. این نوع دمپر هواساز به دلیل سادگی طراحی خود، هزینه تولید کمتری دارد و معمولاً در سیستم‌های با جریان هوای کمتر استفاده می‌شود.

پروفیل آلومینیوم مصرفی در دمپر هواساز:                                                                                  

پروفیل آلومینیوم دمپر هواساز برای کنترل جریان هوا و همچنین کاهش صدا و لرزش استفاده می‌شود. این پروفیل با توجه به ویژگی‌های خود مانند سبکی، مقاومت در برابر خوردگی و اکسیداسیون، شکل پذیری و قابلیت اتصال به سیستم‌های دیگر، به عنوان یکی از بهترین راه حل‌ها برای کنترل جریان هوا در دمپر هواساز به شمار می‌آید. همچنین استفاده از پروفیل آلومینیوم مرغوب  باعث کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات می‌شود.

برای استفاده از این پروفیل های آلومینیوم، ابتدا باید طول مورد نیاز را با توجه به اندازه دمپر هواساز و نیاز به کنترل جریان هوا انتخاب کرد. سپس با استفاده از اتصالات مناسب، پروفیل آلومینیوم به دمپر هواساز متصل می‌شود. برای کنترل جریان هوا، می‌توان با استفاده از ماشه‌های هوا، جریان هوا را تنظیم کرد. همچنین برای کاهش صدا و لرزش، این پروفیل ها باید به شیوه‌ای مناسب و با استفاده از اتصالات مناسب به دمپر هواساز متصل شود تا لرزش و صدای تولید شده در حین عملکرد دمپر هواساز کاهش یابد.

اقلام مصرفی استفاده شده در دمپر آپوزیت و دمپر وزنی :                                                                      

تمام دمپر های شرکت اطلس تک دارای نوارهوابند دو جزئی جهت هوابندی بهتر دمپر ها هستند که از جنس پی وی سی سخت و نرم می باشد. همچنین قطعات مصرفی دمپر ها از جمله چرخنده، کشویی ها، گردی هرزگرد و دستگیره از جنس الترامید بوده و در داخل پروفیل آلومینیوم کناری دمپر که اصطلاحا پروفیل آلومینیوم بغلی دمپر نامیده می شود مونتاژ می گردد. دیگر پروفیل های آلومینیوم فریم دمپر، پروفیل پره دمپر است که داخل باکس قرارا می گیرد و نوار روی آن نصب می شود. پروفیل دیگر نام  دارد که در قسمت بالا و پایین فریم به همراه نوار هوابند نصب می شود.

در صورت ابعاد بزرگ تر فریم دمپر نیاز است که فریم دمپر به صورت مولتی زون ساخته شود که در این حالت از پروفیل آلومینیوم ستون دمپر استفاده میش ود و به عنوان مقسم فریم دمپر لحاظ می گردد.

طراحی جدید قطعات دمپر شرکت اطلس تک باعث شده تا دو قطعه مصرفی قدیمی مانند خلاصی گیر و پین ۴ پهلو حذف گردد و باعث کاهش هزینه ساخت و افزایش هوابندی و رگلاژ مناسب دمپر شود.

دستورالعمل ساخت دمپر با پروفیل و یراق آلات اطلس تک

کنترل ابعادی                                                                                                     
  • بررسی ابعاد برش پروفیل های آلومینیوم مصرفی ساخت دمپر هواساز
  • جهت برش پروفیل آلومینیوم پره دمپر می بایست طول دمپر هواساز را به میزان 2+(35+5)*2 میلیمتر کسر نماییم.
  • ابعاد برش پروفیل آلومینیوم کفی دمپر برابر با طول خارجی دمپر هواساز و به تعداد دو عدد می باشد.
  • جهت برش پروفیل آلومینیوم بغل دمپر و پروفیل آلومینیوم ستون دمپر ارتفاع خارجی دمپر هواساز را به میزان (2*25+1) میلیمتر کسر کنیم.
  • دو رقم آخر ارتفاع استاندارد دمپر هواساز میبایست عدد 60 میلیمتر را دارا باشد. بطور مثال برای دمپر هواساز با سه و چهار ردیف پره، ارتفاع استاندارد برابر است با : 360=60+100*3 و 460=60+100*4
  • در صورت ابعاد خارج از استاندارد ارتفاع دمپر هواساز، مشتریان می توانند توسط نبشی و یا ناودانی که در لبه های پروفیل آلومینیوم کفی دمپر پیچ یا پرچ میشود به ارتفاع دلخواه خود دست یابند.
  • در سایز طولی و برای ساخت دمپر هواساز محدودیتی وجود ندارد.
  • سوراخکاری قسمت دستگیره نیز باید قبل از مونتاژ روی بغلی صورت گیرد که محل آن بستگی به محل دستگیره دارد، مثلا در هر شماره ردیفی که پره روبروی دستگیره باشد شماره ردیف را در 10 ضرب کرده و منهای 5 میلیمتر میکنیم و سوراخی به قطر 22 میلیمتر در بغلی ایجاد میکنیم.
  • محل سوراخکاری ستون دمپر هواساز جهت عبور پین در دمپرهای دوبل نیز به مانند پروفیل آلومینیوم بغلی دمپر میباشد.
نحوه مونتاژ                                                                                                 
  • در دمپرهای هواساز قسمت کوچک کفی پایین همیشه روبروی مونتاژکار قرار می گیرد و جلوی دمپر  نام می گیرد و در دمپرهای ردیف فرد همیشه کفی بالا و پایین در راستای هم هستند و قسمت جلوی کفی ها قسمت کوچک میباشد ولی در دمپرهای ردیف زوج قسمت بالای کفی مخالف قسمت پایین کفی می باشد.
  • ابتدا در شروع مونتاژ، پره های دمپر را با تی پی وی سر پره، نوار دوجزئی دمپر، کشویی،گردی-پین و چرخدنده-پین مونتاژ کرده و سپس بصورت جداگانه آماده نصب روی بغلی دمپر میکنیم.(چرخدنده در طرف دستگیره و گردی در طرف دیگر مونتاژ می شود.)
  • در مونتاژ چرخدنده-پین روی پره ها، میبایست شماره­های 1 و 2 چرخدنده بصورت قرار پشت سرهمی و به ترتیب روی یکدیگر مونتاژ شود.
  • تنها یک سمت پره را که محل قرارگیری دستگیره میباشد را با چرخدنده های قدیمی بدون پین میبندیم و یا با برش قسمت پین دار چرخدنده های جدید آن را مونتاژ میکنیم.
  • سپس با یکعدد کفی و دو عدد بغلی فریم اصلی دمپر را میسازیم.
  • در دمپرهای قدیمی در چهارگوشه داخل فریم دمپر خلاصی گیر قرار میگرفت که بالا و پایین کشویی ها نصب می شد ولی در طراحی قطعات جدید و مونتاژ جدید بعلت نری مادگی بودن کشویی ها می بایست کشویی های پایینی و بالایی هر کنج را برعکس کرده و با چرخش 180درجه ای روی دیگر کشویی ها مونتاژ کرد. بدین صورت لبه نر شکل  کشویی ها از بالا و پایین بیرون زده و نقش خلاصی گیر را ایفا کند و خلا گوشه های باکس دمپر را پر میکند.
  • اینک پره ها را به همراه متعلقات بصورت کشویی از بالا به سمت پایین بغلی هدایت میکنیم.
  • پس از نصب تمام متعلقات دمپر در مرحله نهایی از نحوه صحیح باز و بسته شدن دمپر اطمینان حاصل کرده و سپس پروفیل کفی دمپر قسمت بالا نصب می گردد.
  • برای دمپرهای با طول حدود 1400 میلیمتر و تعداد پره 6 عدد به بالا و یا به زبانی دیگر در دمپرهای با مساحت یک متر مربع به بالا بهتر است از دمپر دوبل استفاده کرد. بدین معنی که وسط تیغه ها ستون قرار گیرد تا وزن روی پره ها پخش گردد تا با دستگیره بتوان براحتی پره ها را باز و بسته کرد. برای این منظور در راستای پره محل دستگیره در دوسر کناره ستون باید پین ستون دمپر هواساز قرار داد تا دو قسمت دمپر دوبل با یکدیگر در ارتباط شوند. در هنگام جازدن پین ستون دمپر هواساز میبایست از گردی قدیمی و یا از گردی های جدید بدون پین استفاده کرد تا پین فلزی فضا جهت جارفتن در پره دمپر را داشته باشد.
  • در دمپرهای دوبل بزرگ می توان جهت باز و بسته شدن آسان تر پره ها از دو دستگیره در دمپر استفاده کرد که در این حالت دیگر نیازی به پین وسط دمپر نمی باشد و زون ها از یکدیگر مستقل می شوند.

دستگیره

  • پس از مونتاژ کامل پره ها روی فریم اصلی، دمپر  هواساز آماده نصب دستگیره می باشد. قسمت جلوی دمپر هواساز  قسمتی است که به هنگام بسته بودن دمپر باران در آن نفوذ نکند و همیشه قسمت کوچک کفی پایین در جلوی اپراتور قرار میگیرد.
  • در صورتیکه در جلوی دمپر که محل ورود هوای تازه می باشد قرار بگیریم(شیار تیغه ها از بالا نباید مشخص باشد) دستگیره هر سمتی باشد نوع چپ یا راست بودن دمپر را مشخص می کند.
  • بهتر است محل قرارگیری دستگیره در دمپرهای پره فرد، وسط تیغه وسط باشد و در دمپرهای ردیف زوج دستگیره 5 سانتی متر بالاتر از وسط دمپر قرار می گیرد.
نوار هوابند                                                                                                        
  • کفی های دمپر نیز بسته به قرارگیری نوار دمپر پره ها نیاز به قراردادن نوار هوابند جهت هوابندی دارد. نوار دمپر از کفی پایین قسمت شیار پشت شروع می شود و قسمتهای بالای پره ها را نوار میبندیم. پره بالایی را می توان بدلیل تداخل نوار روی کفی بالایی بدون نوار مونتاژ کرد.
کنترل نهایی                                                                                                      
  • پس از اتمام مونتاژ دمپر هواساز  ابتدا از لحاظ ابعادی دمپر چک گردد. تا حدود 2 میلیمتر تلورانس برای ابعاد خارجی عرض و ارتفاع دمپر قابل تصور است.
  • همچنین سادگی باز و بست شدن دستگیره و متعاقب آن پره های دمپر مهم می باشد که در صورت بزرگ بودن ابعادی دمپر می توان از دستگیره آلومینیومی بجای دستگیره الترامیدی استفاده کرد.
  • این مدل دمپره بدلیل عدم هوابند بودن کامل در کلاسهای ضد حریق و ضد دود تنها میبایست ازجهت باز نبودن بیش از حد فاصله بین پره ها مورد توجه قرار گیرد.
استاندارد ابعاد دمپر  هواساز                                                                                            
  • ابعاد داخلی : با توجه به عرض پروفیل آلومینیوم پره دمپر که100 میلیمتر می باشد ارتفاع دمپر هواساز  برابر تعداد پره درخواستی ضربدر 100 میلیمتر می باشد که با خلاصی گیر بالا و پایین که هر کدام 5 میلیمتر می باشد در مجموع ارتفاع دمپر برابر تعداد پره درخواستی ضربدر 100 میلیمتر بعلاوه¬ی 10 میلیمتر می شود.
  • ابعاد خارجی : با احتساب عرض 25 میلیمتری پروفیل  آلومینیوم کفی دمپر که در بالا و پایین دمپر هواساز قرار میگیرد ، ابعاد خارجی دمپر برابر ارتفاع دمپر (ابعاد داخلی ) به علاوه ی 50 میلیمتر میشود .
  • برای مثال در دمپر هواساز 6 پره ابعاد داخلی دمپر 610 و ابعاد خارجی دمپر 660 میلیمتر خواهد شد .
  • همچنین در راستای طولی هیچگونه محدودیتی در ساخت دمپر هواساز وجود ندارد و سایز داخلی دمپر در راستای طول برابر با سایز خارجی دمپر منهای 70 میلیمتر ( لبه های پروفیل آلومینیوم دو عدد بغلی دمپر ) می باشد.

شرکت اطلس تک آمادگی دارد تا در صورت نیاز مشتریان محترم در این زمینه مشاوره و آموزش مونتاژ نیز ارائه دهد.

 دمپر هواساز

در دستگاه‌های هواساز اغلب دو دریچه هوا قرار دارد، یکی از آن‌ها مسئول تامین ورود هوای تازه از فضای بیرون است و دیگری در صورت عدم  full fresh بودن دستگاه، مسئول کنترل میزان هوای برگشتی از فضای تهویه شده است.

دریچه هواساز یا همان  دمپر هواساز به صورت یک صفحه مستطیلی شکل با یک محور چرخش در وسط، طراحی شده است که به صورت دستی یا اتوماتیک با چرخش در محور خود جریان هوا را تنظیم می‌کند. دمپر هواساز از جنس فولاد، آلومینیوم  یا پلاستیک ساخته می‌شود. قابلیت نصب و تعویض آسان، قابلیت تنظیم دقیق جریان هوا و همچنین قابلیت کارکرد مداوم از ویژگی‌های مهم دریچه هواساز است.

دمپر هواساز یک قطعه بسیار مهم در سیستم تهویه مطبوع است  که برای کنترل جریان هوا در داخل سیستم استفاده می شود که باعث کنترل فشار هوا در دستگاه تهویه مطبوع می گردد.

دمپر هواساز به صورت یک دریچه باز و بسته عمل می‌کند که با تغییر موقعیت آن، جریان هوا را کنترل می‌کند. این دمپر ها به صورت پره های مخالف هم و از جنس آلومینیوم ساخته می شوند و با توجه به فریم خود که آن نیز از جنس آلومینیوم است روی هواساز نصب می گردند، پس از تنظیم میزان هوای برگشتی و  میزان هوای تازه ورودی، این دو هوا در محفظه ای به نام میکسینگ باکس  ( mixing box )  ترکیب میشوند ، پس از مخلوط شدن از کویل های سرمایشی و گرمایشی یا رطوبت زن عبور میکند و باعت افزایش راندمان دستگاه و دمای هوای خروجی می گردد.

دمپر هواساز به طور کلی در سیستم های تهویه مطبوع، تهویه مکانیکی و گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرد

در سیستم‌های تهویه مطبوع، این قطعه برای کنترل جریان هوا در داخل ساختمان و تنظیم دمای هوا استفاده می‌شود. در سیستم‌های تهویه مکانیکی، دمپر هواساز برای کنترل جریان هوا در داخل تجهیزات استفاده می‌شود. در سیستم‌های گرمایشی، این قطعه برای کنترل جریان هوای گرم در داخل سیستم استفاده می‌شود.

از دیگر مزایای دمپر هواساز، کنترل صدا، جلوگیری از نفوذ حشرات و گرد و غبار در سیستم، کنترل فشار هوا و کاهش هزینه‌های انرژی مصرفی به دلیل کاهش جریان هوا می‌باشد

 دمپر هواساز اتوماتیک ( دمپر هواساز برقی )                                                                            

دمپر هواساز اتوماتیک یکی از انواع دمپر های هواساز است که برای کنترل جریان هوا در سیستم تهویه مطبوع به کار می رود، در این نوع دمپر هواساز، برای کنترل جریان هوا از سیستم های الکتریکی استفاده می شود. این سیستم ها شامل مدارات الکتریکی است که با کمک آن ها جریان هوا را در سیستم تهویه مطبوع کنترل می کنند.

استفاده از دمپر اتوماتیک در سیستم تهویه مطبوع، به دلیل دقت بالا و عملکرد بهتر آن، توصیه می شود. همچنین، این نوع دمپر هواساز به دلیل کاهش مصرف انرژی و هزینه های نگهداری و تعمیرات کمتر آن، در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

 

بخش های تشکیلاتی دمپر هواساز                                                                                     

بدنه: بخش اصلی دمپر هواساز است که از جنس فولاد یا آلومینیوم ساخته می شود.

پروانه: قسمتی از دمپر هواساز است که با چرخش آن ، جریان هوا کنترل می شود. پروانه دمپر هواساز ممکن است به صورت دستی یا اتوماتیک باشد.

محور: قطعه ای است که پروانه را در بدنه دمپر هواساز نگه  می دارد و به آن اجازه می دهد که در آن بچرخد.

میله : قطعه ای است که برای حرکت پروانه به کار می رود و از جنس فولاد یا آلومینیوم ساخته می شود.

موتور: در دمپر هواساز اتوماتیک، موتور به پروانه قدرت می دهد تا  در جهت مورد نظر حرکت کند.

میله  کنترل : قطعه ای است که در دمپر هواساز دستی به کار می رود و به کاربر اجازه می دهد که جریان هوا را تنظیم کند.

قطعات الکترونیکی : در دمپر های هواساز اتوماتیک ، قطعات الکترونیکی شامل مدارات الکتریکی و سنسورها برای کنترل پروانه و جریان هوا استفاده می شود.

اقلام مصرفی برای ساخت دمپر هواساز                                                                                  

دمپر های هواساز به طور کلی به دو نوع دمپر هواساز آپوزیت و دمپر هواساز وزنی تقسیم می گردد که هر دوی آنها دارای پروفیل و اقلام مصرفی مشابه با طراحی و ساخت متفاوت  می باشد.

برای کنترل جریان هوا و کاهش صدا و لرزش در سیستم‌های تهویه مطبوع و صنعتی استفاده می‌شوند.

دمپر هواساز آپوزیت، یک نوع دمپر هواساز با کاربری بالاتر است. در این نوع دمپر، دو پروفیل آلومینیومی در برابر یکدیگر قرار گرفته‌اند و هنگامی که جریان هوا به دمپر وارد می‌شود، پروفیل‌ها به یکدیگر نزدیک شده و جریان هوا را کنترل می‌کنند. دمپر هواساز آپوزیت به دلیل طراحی خاص خود، امکان کنترل دقیق‌تر جریان هوا و کاهش صدا و لرزش را فراهم می‌کند.

دمپر هواساز وزنی، یک نوع دمپر هواساز ساده‌تر است. در این نوع دمپر، یک پروفیل آلومینیومی با وزن خاص در برابر جریان هوا قرار گرفته است و با تغییر وزن پروفیل، جریان هوا کنترل می‌شود. این نوع دمپر هواساز به دلیل سادگی طراحی خود، هزینه تولید کمتری دارد و معمولاً در سیستم‌های با جریان هوای کمتر استفاده می‌شود.

پروفیل آلومینیوم مصرفی در دمپر هواساز:                                                                                  

پروفیل آلومینیوم دمپر هواساز برای کنترل جریان هوا و همچنین کاهش صدا و لرزش استفاده می‌شود. این پروفیل با توجه به ویژگی‌های خود مانند سبکی، مقاومت در برابر خوردگی و اکسیداسیون، شکل پذیری و قابلیت اتصال به سیستم‌های دیگر، به عنوان یکی از بهترین راه حل‌ها برای کنترل جریان هوا در دمپر هواساز به شمار می‌آید. همچنین استفاده از پروفیل آلومینیوم مرغوب  باعث کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات می‌شود.

برای استفاده از این پروفیل های آلومینیوم، ابتدا باید طول مورد نیاز را با توجه به اندازه دمپر هواساز و نیاز به کنترل جریان هوا انتخاب کرد. سپس با استفاده از اتصالات مناسب، پروفیل آلومینیوم به دمپر هواساز متصل می‌شود. برای کنترل جریان هوا، می‌توان با استفاده از ماشه‌های هوا، جریان هوا را تنظیم کرد. همچنین برای کاهش صدا و لرزش، این پروفیل ها باید به شیوه‌ای مناسب و با استفاده از اتصالات مناسب به دمپر هواساز متصل شود تا لرزش و صدای تولید شده در حین عملکرد دمپر هواساز کاهش یابد.

اقلام مصرفی استفاده شده در دمپر آپوزیت و دمپر وزنی :                                                                      

تمام دمپر های شرکت اطلس تک دارای نوارهوابند دو جزئی جهت هوابندی بهتر دمپر ها هستند که از جنس پی وی سی سخت و نرم می باشد. همچنین قطعات مصرفی دمپر ها از جمله چرخنده، کشویی ها، گردی هرزگرد و دستگیره از جنس الترامید بوده و در داخل پروفیل آلومینیوم کناری دمپر که اصطلاحا پروفیل آلومینیوم بغلی دمپر نامیده می شود مونتاژ می گردد. دیگر پروفیل های آلومینیوم فریم دمپر، پروفیل پره دمپر است که داخل باکس قرارا می گیرد و نوار روی آن نصب می شود. پروفیل دیگر نام  دارد که در قسمت بالا و پایین فریم به همراه نوار هوابند نصب می شود.

در صورت ابعاد بزرگ تر فریم دمپر نیاز است که فریم دمپر به صورت مولتی زون ساخته شود که در این حالت از پروفیل آلومینیوم ستون دمپر استفاده میش ود و به عنوان مقسم فریم دمپر لحاظ می گردد.

طراحی جدید قطعات دمپر شرکت اطلس تک باعث شده تا دو قطعه مصرفی قدیمی مانند خلاصی گیر و پین ۴ پهلو حذف گردد و باعث کاهش هزینه ساخت و افزایش هوابندی و رگلاژ مناسب دمپر شود.

دستورالعمل ساخت دمپر با پروفیل و یراق آلات اطلس تک

کنترل ابعادی                                                                                                     
  • بررسی ابعاد برش پروفیل های آلومینیوم مصرفی ساخت دمپر هواساز
  • جهت برش پروفیل آلومینیوم پره دمپر می بایست طول دمپر هواساز را به میزان 2+(35+5)*2 میلیمتر کسر نماییم.
  • ابعاد برش پروفیل آلومینیوم کفی دمپر برابر با طول خارجی دمپر هواساز و به تعداد دو عدد می باشد.
  • جهت برش پروفیل آلومینیوم بغل دمپر و پروفیل آلومینیوم ستون دمپر ارتفاع خارجی دمپر هواساز را به میزان (2*25+1) میلیمتر کسر کنیم.
  • دو رقم آخر ارتفاع استاندارد دمپر هواساز میبایست عدد 60 میلیمتر را دارا باشد. بطور مثال برای دمپر هواساز با سه و چهار ردیف پره، ارتفاع استاندارد برابر است با : 360=60+100*3 و 460=60+100*4
  • در صورت ابعاد خارج از استاندارد ارتفاع دمپر هواساز، مشتریان می توانند توسط نبشی و یا ناودانی که در لبه های پروفیل آلومینیوم کفی دمپر پیچ یا پرچ میشود به ارتفاع دلخواه خود دست یابند.
  • در سایز طولی و برای ساخت دمپر هواساز محدودیتی وجود ندارد.
  • سوراخکاری قسمت دستگیره نیز باید قبل از مونتاژ روی بغلی صورت گیرد که محل آن بستگی به محل دستگیره دارد، مثلا در هر شماره ردیفی که پره روبروی دستگیره باشد شماره ردیف را در 10 ضرب کرده و منهای 5 میلیمتر میکنیم و سوراخی به قطر 22 میلیمتر در بغلی ایجاد میکنیم.
  • محل سوراخکاری ستون دمپر هواساز جهت عبور پین در دمپرهای دوبل نیز به مانند پروفیل آلومینیوم بغلی دمپر میباشد.
نحوه مونتاژ                                                                                                 
  • در دمپرهای هواساز قسمت کوچک کفی پایین همیشه روبروی مونتاژکار قرار می گیرد و جلوی دمپر  نام می گیرد و در دمپرهای ردیف فرد همیشه کفی بالا و پایین در راستای هم هستند و قسمت جلوی کفی ها قسمت کوچک میباشد ولی در دمپرهای ردیف زوج قسمت بالای کفی مخالف قسمت پایین کفی می باشد.
  • ابتدا در شروع مونتاژ، پره های دمپر را با تی پی وی سر پره، نوار دوجزئی دمپر، کشویی،گردی-پین و چرخدنده-پین مونتاژ کرده و سپس بصورت جداگانه آماده نصب روی بغلی دمپر میکنیم.(چرخدنده در طرف دستگیره و گردی در طرف دیگر مونتاژ می شود.)
  • در مونتاژ چرخدنده-پین روی پره ها، میبایست شماره­های 1 و 2 چرخدنده بصورت قرار پشت سرهمی و به ترتیب روی یکدیگر مونتاژ شود.
  • تنها یک سمت پره را که محل قرارگیری دستگیره میباشد را با چرخدنده های قدیمی بدون پین میبندیم و یا با برش قسمت پین دار چرخدنده های جدید آن را مونتاژ میکنیم.
  • سپس با یکعدد کفی و دو عدد بغلی فریم اصلی دمپر را میسازیم.
  • در دمپرهای قدیمی در چهارگوشه داخل فریم دمپر خلاصی گیر قرار میگرفت که بالا و پایین کشویی ها نصب می شد ولی در طراحی قطعات جدید و مونتاژ جدید بعلت نری مادگی بودن کشویی ها می بایست کشویی های پایینی و بالایی هر کنج را برعکس کرده و با چرخش 180درجه ای روی دیگر کشویی ها مونتاژ کرد. بدین صورت لبه نر شکل  کشویی ها از بالا و پایین بیرون زده و نقش خلاصی گیر را ایفا کند و خلا گوشه های باکس دمپر را پر میکند.
  • اینک پره ها را به همراه متعلقات بصورت کشویی از بالا به سمت پایین بغلی هدایت میکنیم.
  • پس از نصب تمام متعلقات دمپر در مرحله نهایی از نحوه صحیح باز و بسته شدن دمپر اطمینان حاصل کرده و سپس پروفیل کفی دمپر قسمت بالا نصب می گردد.
  • برای دمپرهای با طول حدود 1400 میلیمتر و تعداد پره 6 عدد به بالا و یا به زبانی دیگر در دمپرهای با مساحت یک متر مربع به بالا بهتر است از دمپر دوبل استفاده کرد. بدین معنی که وسط تیغه ها ستون قرار گیرد تا وزن روی پره ها پخش گردد تا با دستگیره بتوان براحتی پره ها را باز و بسته کرد. برای این منظور در راستای پره محل دستگیره در دوسر کناره ستون باید پین ستون دمپر هواساز قرار داد تا دو قسمت دمپر دوبل با یکدیگر در ارتباط شوند. در هنگام جازدن پین ستون دمپر هواساز میبایست از گردی قدیمی و یا از گردی های جدید بدون پین استفاده کرد تا پین فلزی فضا جهت جارفتن در پره دمپر را داشته باشد.
  • در دمپرهای دوبل بزرگ می توان جهت باز و بسته شدن آسان تر پره ها از دو دستگیره در دمپر استفاده کرد که در این حالت دیگر نیازی به پین وسط دمپر نمی باشد و زون ها از یکدیگر مستقل می شوند.

دستگیره

  • پس از مونتاژ کامل پره ها روی فریم اصلی، دمپر  هواساز آماده نصب دستگیره می باشد. قسمت جلوی دمپر هواساز  قسمتی است که به هنگام بسته بودن دمپر باران در آن نفوذ نکند و همیشه قسمت کوچک کفی پایین در جلوی اپراتور قرار میگیرد.
  • در صورتیکه در جلوی دمپر که محل ورود هوای تازه می باشد قرار بگیریم(شیار تیغه ها از بالا نباید مشخص باشد) دستگیره هر سمتی باشد نوع چپ یا راست بودن دمپر را مشخص می کند.
  • بهتر است محل قرارگیری دستگیره در دمپرهای پره فرد، وسط تیغه وسط باشد و در دمپرهای ردیف زوج دستگیره 5 سانتی متر بالاتر از وسط دمپر قرار می گیرد.
نوار هوابند                                                                                                        
  • کفی های دمپر نیز بسته به قرارگیری نوار دمپر پره ها نیاز به قراردادن نوار هوابند جهت هوابندی دارد. نوار دمپر از کفی پایین قسمت شیار پشت شروع می شود و قسمتهای بالای پره ها را نوار میبندیم. پره بالایی را می توان بدلیل تداخل نوار روی کفی بالایی بدون نوار مونتاژ کرد.
کنترل نهایی                                                                                                      
  • پس از اتمام مونتاژ دمپر هواساز  ابتدا از لحاظ ابعادی دمپر چک گردد. تا حدود 2 میلیمتر تلورانس برای ابعاد خارجی عرض و ارتفاع دمپر قابل تصور است.
  • همچنین سادگی باز و بست شدن دستگیره و متعاقب آن پره های دمپر مهم می باشد که در صورت بزرگ بودن ابعادی دمپر می توان از دستگیره آلومینیومی بجای دستگیره الترامیدی استفاده کرد.
  • این مدل دمپره بدلیل عدم هوابند بودن کامل در کلاسهای ضد حریق و ضد دود تنها میبایست ازجهت باز نبودن بیش از حد فاصله بین پره ها مورد توجه قرار گیرد.
استاندارد ابعاد دمپر  هواساز                                                                                            
  • ابعاد داخلی : با توجه به عرض پروفیل آلومینیوم پره دمپر که100 میلیمتر می باشد ارتفاع دمپر هواساز  برابر تعداد پره درخواستی ضربدر 100 میلیمتر می باشد که با خلاصی گیر بالا و پایین که هر کدام 5 میلیمتر می باشد در مجموع ارتفاع دمپر برابر تعداد پره درخواستی ضربدر 100 میلیمتر بعلاوه¬ی 10 میلیمتر می شود.
  • ابعاد خارجی : با احتساب عرض 25 میلیمتری پروفیل  آلومینیوم کفی دمپر که در بالا و پایین دمپر هواساز قرار میگیرد ، ابعاد خارجی دمپر برابر ارتفاع دمپر (ابعاد داخلی ) به علاوه ی 50 میلیمتر میشود .
  • برای مثال در دمپر هواساز 6 پره ابعاد داخلی دمپر 610 و ابعاد خارجی دمپر 660 میلیمتر خواهد شد .
  • همچنین در راستای طولی هیچگونه محدودیتی در ساخت دمپر هواساز وجود ندارد و سایز داخلی دمپر در راستای طول برابر با سایز خارجی دمپر منهای 70 میلیمتر ( لبه های پروفیل آلومینیوم دو عدد بغلی دمپر ) می باشد.

شرکت اطلس تک آمادگی دارد تا در صورت نیاز مشتریان محترم در این زمینه مشاوره و آموزش مونتاژ نیز ارائه دهد.

سبد خرید

خروج

ورود

خروج